Ο Άρης Βεζενές & ο Τίτος Καριπίδης προτείνουν για τις γιορτές

Ο Άρης Βεζενές & ο Τίτος Καριπίδης προτείνουν για τις γιορτές

Άρης Βεζενές και Τίτος Καριπίδης
Ιδού, λοιπόν, οι γευστικές τους προτάσεις για τις πιο λαμπερές μέρες της χρονιάς μαζί με την έμπνευση του καθενός!
Καλή απόλαυση!


Vezenes Karipidis Mataroa Gin

Άρης Βεζενές
Σεφ & ιδιοκτήτης Vezene & Birdman

 Έμπνευση
“Το κάρβουνο, ο καπνός και η διαδικασία του καψαλίσματος είναι θεμέλιος λίθος στην κουζίνα του Vezene από το 2008. Κατάφερα να περάσω την ίδια φιλοσοφία  στην ιαπωνική κουζίνα, όχι με φλόγιστρο όπως συνηθίζεται στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, αλλά συνοδεία καπνού, τον οποίο παράγουμε καίγοντας ιαπωνικό κάρβουνο. Με τον καπνό πέτυχα την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στις γήινες νότες και την ντελικάτη γεύση ενός Wagyu υψηλού ενδομυϊκού λίπους. Με αυτό το μοναδικό starter πιάτο έχω καταφέρει να μυήσω στον υπέροχο κόσμο της ιαπωνικής κουζίνας ακόμα και άτομα που δεν είναι συνηθισμένα σε raw γεύσεις.”

Συνταγή – Birdman Tataki

Εκτέλεση
Παίρνετε το κομμάτι βοδινού (το οποίο θα είναι σαν ρολό) και το θωρακίζετε εξωτερικά από όλες τις πλευρές του, ίσα να ροδίσει. Το αφήνετε να ξεκουραστεί και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε με μια κίνηση λεπτές φέτες. Τις απλώνετε σε ένα μικρό πιάτο κολλητά  την μια δίπλα στην άλλη μέχρι να καλύψετε όλη την επιφάνεια του πιάτου. Ραντίζετε με αρκετή από την Ponzu oil, προσθέτετε το σχινόπρασο, αλατοπιπερώνετε και γαρνίρετε με τις φύτρες και ένα κομμάτι lime.


Vezenes Karipidis Mataroa Gin

Τίτο Καριπίδης
Βar Μanager Vezene, Birdman & Vezene Santorini

 Έμπνευση
“Η έμπνευση για αυτό το ποτό μου ήρθε από παιδικές γνώριμες οικογενειακές εικόνες, από αμερικάνικες ταινίες, στις οποίες, σε κάθε “fancy” γιορτή όλοι έπιναν αυτό το ποτό στο περίεργο ποτήρι με την ελιά ή ακριβά ουίσκι σε ωραία σκαλιστά ποτήρια, με μουσική υπόκρουση τους ήχους του συγκροτήματος των Pink Martini. Μόλις έπεσε στα χέρια μου το Mataroa Pink, ήξερα ακριβώς τι θέλω να κάνω και πώς θα το ονομάσω. Συνδύασα όλες αυτές τις εικόνες με μια Birdman πινελιά και κάπως έτσι βγήκε το Pink Martini.” 

Συνταγή – Pink Martini

Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα συστατικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζετε στους 80 ºC, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν την χρήση. Φυλάσσεται στο ψυγείο για μελλοντική χρήση.

Vezenes Karipidis Mataroa Gin